Oma toiminta

Tuolit saapuvat meille hyvin tiiviisti pakattuina. Kokoamme tuolit itse ja toimitamme kuljetuspakkausten pahvit ja muovit uusiokäyttöön.

 

Kuljetamme tuolit asiakkaille omalla autollamme suunnitellen ajoreitit mahdollisimman tehokkaiksi, säästäen sekä aikaa että polttoainetta, saastuttaen mahdollisimman vähän.

 

Tuotteet

Kaikki tuotteemme ovat kestäviä ja laadukkaita ja usealla onkin poikkeuksellisen pitkät takuuajat – viidestä kymmeneen vuoteen.

 

HÅG on panostanut poikkeuksellisen voimakkaasti ympäristöasioihin. Jokaisen tuolimallin nelisivuisen ympäristötuoteselosteen löydät HÅGin nettisivuilta kyseisen tuolin kohdalta.

HÅG on rekisteröity EU:n EMAS-järjestelmään (Eco-management and Audit Scheme), joka edellyttää erittäin tiukkojen ympäristövaatimusten mukaisia säännöllisiä raportteja ja tarkastuksia. Lisäksi HÅG noudattaa ISO 14001 ja NS-ISO 9001 –sertifikaattien ympäristövaatimuksia. Niin tuotesuunnittelu kuin yrityksen muukin toiminta pyrkii minimoimaan luonnonvarojen kokonaiskäytön; tuotetaan enemmän vähemmällä.

HÅG pyrkii kehittämään tuotteita, joilla on pitkä elinkaari (n.15-20v.), minimoimaan valmistuksessa tarvittavien komponenttien määrän ja maksimoimaan kierrätettyjen ja kierrätettävien materiaalien määrän. Monet tuolit ovat kokonaisuudessaan kierrätettäviä.

HÅG tuoleissa oleva muovi on peräisin mm. autojen puskureista, limsapullon korkeista, ketsuppipulloista. Metalliosat ovat alumiinia ja peräisin mm. juomatölkeistä. HÅG-tuolit ovat tällä hetkellä noin 70%:sti tehty kierrätysmateriaalista, mutta tätä lukua ollaan nostamassa peräti 90%:iin.

 

Varier tuoleihin voi tarvittaessa myöhemmin hankkia erikseen esim. kuluneet tai likaantuneet osat: pelkät uudet kankaat, tai istuintyynyn kankaineen, rikkoutuneen puuosan tai mekanismin. Rikkoontumisen tai kulumisen takia vaihdettavaa on äärimmäisen harvoin. Varier tuoleissa puuosat ovat lähes aina pyökkiä, joka tulee Keski-Euroopan itäosien kasvatusmetsistä.

 

Salli Satulatuolit ovat kotimaisia (poisulkien Salli Light- ja Salli Slim -tuolit, jotka on valmistettu Kiinassa), joten kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Istuimet tehdään Rautalammilla. Kaasujouset ja jalkaristikot tulevat ulkomailta.

 

Voimme korjata ja uusia osia kaikkiin edustamiimme tuoleihin. Älä heitä muuten ehjää tuolia pois – voit jatkaa sen elinkaarta useilla vuosilla!